Krijg de liefde die je wilt

Interessante boeken over Imago Relatietherapie en meer

Imago therapie is een begrip die je steeds vaker zult tegenkomen. Het kan te maken hebben met wat je meeneemt van vroeger, over jouw beeld of aangeleerd oud gedrag. Het is goed om je te verdiepen in je eigen spiritualiteit. Door je kennis te verruimen kun je jouw leven verrijken. Je kunt je leven meer diepgang geven en meer rust vinden. Wanneer je nog niet zo bekend bent met imago therapie dan is het slim om je kennis te verdiepen middels het boek 'krijg de liefde die je wilt'. Daarnaast hebben we meer interessante boeken met andere invalshoeken voor je op een rijtje gezet.

Krijg de liefde die je wilt

Dit boek legt als geen ander boek helder uit hoe relaties werkelijk in elkaar zitten. Deze methode wordt succesvol toegepast in meer dan 50 landen, waarmee het een van de meest wijdverbreide en effectieve manieren is om je relatie te verbeteren.
Dit boek biedt naast waardevolle kennis over relaties een praktisch stappenplan en dialogen die je zelf thuis kunt toepassen. Hierdoor krijg je een betere communicatie met je partner en meer compassie en begrip voor elkaar. Door drevel bruikbare tips leer je hoe je meer romantiek en passie terugbrengt in je relatie.

Auteur: Harville Hendrix en Helen La Kelly Hunt
ISBN: 9789492665294

Receiving Love

De meeste van ons zijn beter in geven dan in het ontvangen van liefde. We realiseren niet de invloed die ons verzet heeft tegen waardering, lof, complimenten en accepteren van hulp van anderen. Hiermee raken we ook onszelf en zorgt voor verlamming in de relatie. (Engels)

Auteur: Harville Hendrix en Helen LaKelly Hunt
ISBN: 9781416507642

Doing Imago Relationship Therapy, A Clinician's Guide

Dit boek stelt Relatietherapeuten in staat om hun focus te verleggen van het paradigma van het "losstaande zelf" naar het paradigma van het "verbindende zelf". Door de beschreven principes te gebruiken worden therapeuten in staat gesteld om hun stellen mee te nemen van weerstand, twijfel en chaos naar samenhang en verbinding. John Gottman zegt over dit boek: "Rechtstreeks van de bedenkers van Imago Relatietheorie presenteert dit boek de prachtige behandelmethode voor relatietherapeuten. Het is een toonbeeld van gezaghebbende expertise en zou in de boekenkast moeten staan van elke relatie- en gezinstherapeut." (Engels)

Auteur: Harville Hendrix en Helen LaKelly Hunt
ISBN: 978-0-393-71381-7

Houd me vast

In Houd me vast maakt Sue Johnson je deelgenoot van haar baanbrekende en buitengewoon succesvolle programma voor het creëren van hechte en veilige relaties. Door middel van verhalen uit haar praktijk, gesprekstechnieken, oefeningen en verhelderend advies laat ze zien wat de zeven bepalende momenten in een relatie zijn en coacht ze je die momenten door zodat je een veilige en blijvende band creëert met je partner.

Auteur: Sue Johnson
ISBN: 9789021565231

Weg van liefde

Weg van liefde onderzoekt wat er gebeurt als twee mensen verliefd worden, wat ervoor nodig is om de liefde te behouden en waarom het vaak toch misgaat. Met filosofisch inzicht en psychologische scherpzinnigheid toont Alain de Botton dat onze huidige romantische idealen ons veel schade kunnen berokkenen en geeft alternatieven voor een nieuwe romantiek.

Auteur: Alain de Botton
ISBN: 9789045024080

Erotische intelligentie

De meeste mensen zoeken zekerheid in hun relatie. Ze willen een betrouwbare, monogame partner die ze door en door kennen. Maar een intieme gelijkwaardige relatie leidt niet noodzakelijk tot een goed seksleven. En juist het ontbreken van erotiek kan een relatie onder druk zetten.

Auteur: Esther Perel
ISBN: 9789400504677

Verslaafd aan liefde

In Verslaafd aan liefde laat Jan Geurtz op heldere wijze zien dat onze zoektocht naar liefde en erkenning voortkomt uit een fundamentele zelfafwijzing. Die proberen we te compenseren met onze zoektocht naar waardering van anderen. Maar dat werkt averechts: het maakt ons juist onzekerder en dus steeds afhankelijker. Zo ontstaat er een verslaving aan liefde, erkenning en de veiligheid van een relatie. De meeste liefdesrelaties lopen daardoor na een tijdje op de klippen, of misschien nog erger verzanden in een gezapig samenzijn zonder veel ruimte voor groeien geluk.

Auteur: an Geurtz
ISBN: 978902632297

Symbiose en autonomie

Mensen kennen zowel het verlangen naar nabijheid als het verlangen naar afgrenzing. Deze vitale symbiotische behoeften worden in de vroegste kindertijd door ouders vaak niet bevredigd. De hechting aan de moeder kan dan tot een symbiosetrauma bij het kind leiden. De verstrikkingen die daaruit op zielsniveau ontstaan, ziet Franz Ruppert als bron van de meeste relatieproblemen, als begin van verslavingsgedrag, angsten, depressie en zelfs schizofrenie.

Auteur: Franz Ruppert
ISBN: 9789460150302

Liefdesbang

Met grote helderheid en openheid geeft Hannah Cuppen inzicht en laat ze zien welke stappen je kunt zetten richting meer eigenwaarde, zelfliefde en verbinding. Als jij jouw ‘liefdesbang’ bij de wortel wilt aanpakken om weer beschikbaar te worden (of te blijven) voor de liefde dan wijst dit boek jou de weg

Auteur: Hannah Cuppen
ISBN: 9789020210705

Keeping the love you find

Een gids voor mensen die geinteresseerd zijn in de effecten van hechting en 'unfinished business' uit de kindertijd op je relatie, is dit boek een absolute aanrader. Gebaseerd op de door Hendrix ontwikkelde Imago Therapy en (met name) geschreven voor singles die nog een relatie zoeken maar niet dezelfde fouten willen maken. Meestal zoek je onbewust een partner die in een zelfde fase is gekwetst, maar die er op precies een tegenovergestelde manier mee omgaat, de zgn. minimizers vs. maximisers. In plaats van hiervan weglopen, roept Hendrix op om elkaar hier binnen de relatie mee te helpen, waardoor gezamenlijke groei en verdieping mogelijk wordt. Voorzien van voorbeelden en oefeningen. (Taal: Engels)

Auteur: Harville Hendrix
ISBN: 9780671734206

Getting the sex you want

Een bewezen methode voor stellen die voor het eerst op seks werd toegepast. Communicatieproblemen kunnen een relatie binnen en buiten de slaapkamer aantasten. Deze gids gebruikt een bewezen communicatiemethode (Imago-relatietherapie), die is gebruikt om miljoenen paren te begeleiden, en past deze voor het eerst toe op seks. (Taal: Engels)

Auteur: Tammy Nelson
ISBN: 978159233526

How to improve your marriage without talking about it

How to improve your marriage without talking about it leert stellen hoe ze dichterbij elkaar kunnen komen op een manier waarin niet gevraagd wordt om ‘een man proberen te veranderen in een vrouw'. Vol met praktisch adviezen over gedrag dat relaties maakt en breekt. Deze praktische gids helpt stellen om liefde voorbij de woorden te vinden. (Taal: Engels)

Auteur: Patricia Love en Steven Stony
ISBN: 9780767923187

The new monogamy

The new monogamy biedt echte oplossingen om in relatie te blijven na ontrouw. Het zit boordevol praktische richtlijnen, checklists en openhartige vragenlijsten die erkenning en eerlijkheid bevorderen. Een affaire raakt je diep, maar als je beiden gemotiveerd bent om aan de relatie te werken kan dat een nog mooiere en diepere verbinding opleveren. (Taal: Engels)

Auteur: Tammy Nelson
ISBN: 9781608823154

Liefdesverdriet

Petra van der Heiden combineert haar ervaring als psycholoog in de begeleiding van honderden cliënten met haar kennis uit de psychologie, de hechtngsleer en het lichaamsgewaarzijn.Je zult al snel merken dat dit proces over meer gaat dan over dit verlies nu. Het verwerken van onze liefdesbeschadigingen brengt ons dichter bij onszelf en doet ons als mens groeien.

Auteur: Petra van de Heijden
ISBN: 9789082557244

Het Bezoek

Het Bezoek is een bewuste manier om samen eens echt te praten. Om elkaar te vertellen wat je bezighoudt, hoe je in elkaar steekt en hoe graag je de ander bij je hebt om samen te leven, in plaats van naast elkaar.

Auteur: Hans ’t Hart
ISBN: 9789082240825

De kracht van kwetsbaarheid

Brené Brown beschrijft in haar boek wat het betekent om je kwetsbaar op te stellen in een wereld die gericht is op perfectionisme en het nemen van risico’s zonder dat succes gegarandeerd is.

Auteur: Brené Brown
ISBN: 9789044969481

De kunst om met jezelf te leven

In De kunst om met jezelf te leven geeft Maan Ballemans een heel eigen kijk op omgaan met gevoelens, gedrag en overtuigingen. Een boek met een duidelijke zienswijze, aansprekende voorbeelden en oefeningen om stap voor stap zelf mee aan de slag te gaan.Of om als therapeut of coach te gebruiken in je eigen praktijk.

Auteur: Maan Ballemans
ISBN: 9789090273686

Lef in de liefde

Lef in de liefde, handboek voor gezonde relaties van bestsellerauteur Shakti Gawain en Gina Vucci is een krachtige gids voor alle relaties. Iedereen die bereid is om te werken aan meer bewustzijn en persoonlijke groei heeft baat bij Lef in de Liefde. Shakti Gawain is een expert op het gebied van transformeren van relaties. Zij helpt mensen al jaren op dit gebied tijdens haar wereldwijd succesvolle workshops, en heeft al haar wijsheid nu verzameld in dit boek. Visualisatie, meditatie, oefeningen met beperkende overtuiging en de 'Voice-dialogue techniek: Shakti Gawain kent deze tools ter verbetering van relaties als geen ander en bouwt dit verder uit in Lef in de liefde.

Auteur: Shakti Gawain, Gina Vucci
ISBN: 9789020212037

Stel ons een vraag

Voel je vrij om vragen te stellen over imago relatietherapie. Over de telefoon of stuur je vraag via dit formulier hieronder. Je bericht wordt direct verzonden naar onze medewerkers die zo snel mogelijk zullen antwoorden.