Krijg de liefde die je wilt

Tanja van Dongen

Sinds 2017 heb ik mijn eigen praktijk als psychodynamisch therapeut waarin ik mensen begeleid bij hun persoonlijk proces op een moment dat dat alleen even niet gaat. Wat me vaak verwonderd is dat de partner hierin ook vrijwel altijd een rol speelde, maar die kwam nooit mee naar de sessies. Imago is voor het mij het antwoord op het aangaan van je eigen proces en tegelijkertijd het verdiepen en groeien van je relatie.

Helen in je relatie

Zo’n zeven jaar geleden begon ik aan de opleiding tot psychodynamisch therapeut. Dit was ook het begin van intensief werken aan mijn eigen persoonlijke groei. Verschillende thema’s heb ik doorgewerkt en sommige terugkerend, bij verschillende therapeuten in diverse richtingen. Nieuwe dingen ontdekt over mezelf en over anderen. Waar ik vond dat ik al een hoop had gedaan, blijkt voor mij dat de echte reis én de echte uitdaging te vinden is in mijn relatie. Dat dat soms een uitdaging is, is voor mij (en ik denk voor velen) geen verrassing. Wel dat het juist de relatie met je partner is die je zoveel te leren heeft en waarin je kunt helen. Dat gaat natuurlijk niet vanzelf.

Veiligheid

De methode van Harville Hendrix en Helen Lakelly Hunt die zij beschrijven in het boek 'Getting the Love You Want’ was een echte eyeopener. De door hen ontwikkelde Imago Dialoog creëert veiligheid binnen de relatie waardoor koppels de verbinding weer kunnen ervaren. En als er veiligheid en verbinding is word het mogelijk de problemen die jullie ervaren op te lossen en tegelijkertijd een stukje van jezelf te helen.

Verbinding

Verbinding is voor mij het belangrijkste kernwoord. Je veilig kunnen verbinden: met jezelf en met elkaar. Een hele specifieke verbinding is die van de tweeling. Als alleen geboren tweeling en moeder van een tweeling heb ik nog meer ontdekt hoe belangrijk verbinding is.

Mijn opleidingen

  Imago relatietherapeut in opleiding
  Psychodynamisch therapeut
  Bijscholing: Verlies in Beeld (werken met poppetjes)
  Bijscholing: Individueel Systemisch werken
  Bijscholing: PSBK Depressie of chronische stress
  Bijscholing: Masterclass Liefdesbang