Krijg de liefde die je wilt

Imago relatietherapie

Imago relatie therapeuten zijn opgeleid om jou en je partner te ondersteunen zodat er begrip ontstaat over de problemen die jullie ondervinden in je relatie. Breuken kunnen hersteld worden om weer opnieuw met elkaar verbinding te krijgen. Of je nu spanning ervaart in je relatie of dat je er juist blij mee bent en deze wilt verdiepen of dat jullie op een punt zijn aanbeland waarbij je op een respectvolle manier uit elkaar wilt gaan; onze Imago opgeleide therapeuten helpen je.

Bewezen effectief

Imago Relatietherapie is een bewezen, effectieve vorm van relatietherapie die al vele stellen over de wereld heeft geholpen. Deze verbindende en transformerende therapie is 25 jaar geleden ontwikkeld door Dr. Harville Hendrix en Dr. Helen LaKelly Hunt en is in de Verenigde Staten een van de meest gebruikte vormen van relatietherapie.

Vanuit Amerika heeft het zich naast Canada, Australië, Nieuw Zeeland, Zuid-Afrika, Israël, Zuid Korea nu ook verspreid naar Europa in landen als Engeland, Oostenrijk, Roemenië, Estland, Bulgarije, Frankrijk, Noorwegen. Wij zijn blij Imago Relatietherapie nu ook naar Nederland en België te brengen.

Imago dialoog

De basis van onze therapievorm is de Imago dialoog. In die dialoog leer je veilig je boodschap te delen en met nieuwsgierigheid te luisteren naar je partner. Onverwerkte conflicten, frustraties of heimelijke wensen die de relatie verstoren worden dan oprecht naar elkaar uitgesproken. Bewuste en onbewuste boodschappen die je meegekregen hebt van je opvoeders zijn bepalend voor je gedrag. Je partner kan je hierin diep raken. Door dit op een veilige manier uit te spreken en te luisteren ontstaat er empathie.  Je overstijgt de reactiviteit van de ‘oude’ hersenen en je wordt je bewust van je interactie met de ander. Dat heeft een helende werking en maakt mogelijk om samen een volwassen relatie op te bouwen.

Professionele therapeuten

Imago relatie therapeuten zijn opgeleid om jou en je partner te ondersteunen zodat er begrip ontstaat over de problemen die jullie ondervinden in je relatie.

Minder therapie

Omdat er vanaf de eerste sessie al echt contact gemaakt wordt met de partner en zo snel tot de kern wordt gekomen heb je minder sessies nodig dan bij veel andere therapieën.

Je maakt echt contact

Anders dan bij andere therapieën zit je tegenover elkaar (niet tegenover de therapeut), omdat de dialoog plaatsvindt tussen jou en je partner.

Diepgaand

Je leert vaardigheden om thuis toe te passen, zodat je het uiteindelijk zelf kunt en je de therapeut niet meer nodig hebt om aan je relatie te werken.

image-divider

Onze Therapeuten

Barbara Cremers

Barbara Cremers

Gecertificeerde Imago therapeut

Ik geef relatietherapie, omdat ik graag de mogelijkheden, die er zijn om je relatie te verdiepen of te behouden,...

Meer over mij
Maan Ballemans

Maan Ballemans

Gecertificeerde Imago therapeut

Als ervaren psycho-integraal therapeut help ik je met tal van problemen zoals; burn-out, keuzestress, onzekerheid, of problemen in je relatie. Ik kan je hierbij ondersteunen door middel van individuele coaching of relatietherapie, respectvol en betrokken vanuit mijn coaching praktijk in Utrecht.

Meer over mij
Jouw naam kan hier staan

Jouw naam kan hier staan

Relatietherapeut

Kijk naar de mogelijkheden om je therapiepraktijk uit te breiden; volg de Imago Relatietherapie opleiding.

Read More